negen is te veel

Toen ik gisteren mijn dochter ging halen in de crèche was ik iets vroeger dan anders. Ze was net wakker en moest nog haar flesje krijgen. Vermits ik met de fiets was en niet wou riskeren om 6km met een huilende baby in de fietskar rond te rijden gaf ik haar nog snel een flesje.

Onze dochter kan snel drinken, een flesje is meestal binnen enkele minuten op. Tijdens die korte periode viel er genoeg te beleven. Er werden nog 2 kindjes wakker terwijl er eentje in de wipper aan het zeuren was. Eentje was wat met blokken aan het spelen gooien terwijl twee andere elkaar aan het leren lopen waren en een laatste stevig rond aan het kruipen. Laten we voor het gemak zeggen dat het gezellig druk was.

Voor mij was het eens leuk om te zien hoe het daar aan toe gaat, alsook wat ons nog te wachten staat met onze eigen kleine spruit. Maar voor de verzorgster was het veel. Kindjes troosten, knuffelen, eten geven, verversen en te slapen leggen. Ouders uitleg geven over hoe de dag was en alles ingeven in de computer voor het heen-en-weer boekje.

Laat het nu deze week ook week van de kinderopvang zijn. Misschien meer dan ooit de moment om van je te laten horen dat 9 echt wel te veel is!